top of page

Egyedi ékszer tervezése

A PAVÉ ékszerszalonban vállaljuk egyedi ékszerek tervezését, modellezését, akár a vásárlónk által gyűjtött képek alapján, akár teljesen új elképzelések szerint. Az ékszertervekről fotórealisztikus terveket küldünk, melyek tökéletesen szemléltetik, hogyan fog kinézni a kész ékszer. Lehetőség van viasz modell készítésére is, melyet megrendelőink kézbe tudnak fogni, akár fel is próbálhatnak. A célunk, hogy álmai ékszerét életre keltsük.

IMAGE2_EKSZERTERVEZES.jpg

Az ékszertervezés folyamata

A tervezés megkezdése előtt vásárlóinkkal egyeztetjük, hogy pontosan milyen jellegű ékszert szeretnének. Ha nincsenek konkrét elképzeléseik, akkor segítünk körvonalazni, hogy mi lenne számukra a leginkább megfelelő stílusirány. 

Ezek után megkezdődik a tervezés folyamata. Attól függően, hogy mennyire konkrét az elképzelés, először rajzot, majd viasz mintát vagy  fotorealisztikus terveket készítünk. Vásárlónk a terveket véleményezi, és amennyiben kér módosításokat, azokat átvezetjük a modellbe.

Az ékszer típusától és jellegétől függően a legoptimálisabb technológiával folytatódik a gyártás, ami jellemzően ötvözi a kifejezetten ékszerekre kifejlesztett 3D nyomtatásos technikát a mindennél értékesebb kézimunkával. Amennyiben egyszerűbb ékszerekről van szó, elég lehet a viasz modell, vagy akár teljes egészében kézimunkával történő kivitelezés.​​

Fotorealisztikus tervek

A számítógépes tervezés során professzionális ékszertervezőnk az ékszer minden egyes részletét és alkotóelemét 3D tervezéssel kidolgozza. A tervek jóváhagyása után előkészíti a 3D nyomtatáshoz az ékszer egyes elemeit. Ezt követően 3D nyomtatással készül egy öntőforma, és az ékszer speciális öntéssel, majd kézi kidolgozással készül el. A fotorealisztikus tervek alatti videón már a kész ékszer látható.

egyedi-ekszertervzes-gif.gif
egyedi-ekszertervzes-gif.gif

Viasz modellezés

Ötvösünk kézzel kifaragja az ékszermodellt viaszból, melyet fel is lehet próbálni. A viasz modellből ezt követően öntőforma készül. A nemesfém öntvényt ötvösmesterünk kézimunkával alaposan és aprólékosan kidolgozza, felpolírozza, majd a gyémántok és egyéb drágakövek befoglalása következik. Egy újabb alapos polírozás után a fehérarany ékszerek ródium bevonatot is kapnak, ami biztosítja fényes fehér ragyogásukat. 

REFERENCIAMUNKÁK
bottom of page